Området du går i brukes i dag aktivt i formidling av historien. Her har utallige grupper med elever vandret mens de har fått høre om Berg interneringsleir under krigen. Gjennom formidlingsprosjektet «Det angår også deg» i regi av Vestfoldarkivet og Vestfoldmuseene har over 15 000 skoleelever fra ungdomsskoler og VGS fått lære om noe av det som skjedde her for over 80 år siden.
Bergstien brukes i dag av tur- og kulturinteresserte i nærmiljøet.
Kulturlandskapet forvaltes av Berg fengsels ansatte og innsatte, i samråd med naturforvaltningen i Tønsberg kommune og Vestfold fylke. Her beiter sauer, mens biologene følger med på insekter og annet levende liv inne i skogen blant de gamle eiketrærne.
En kulturhistorisk skatt fra Berg interneringsleir er sangene, visene og diktene som ble skrevet i leiren under krigen. Noen av disse er gjengitt i boken «Quislings Hønsegård». Etter krigen ble det også funnet et lengre dikt skrevet av de jødiske fangene – Berg-prekenen.
I mai 2024 holdt musikerne i Sviskeprinsene to konserter der de fremførte viser og dikt skrevet på Berg under krigen. Flere deltok i en kulturhistorisk vandring på Bergstien i forkant, og Sviskeprinsene fortalte om opphavsmenn og bakgrunn for de ulike tekstene de fremførte.
I løpet av 1990-årene ble det skrevet i avisene om skjebnen til de jødiske familiene i Tønsberg. Slik som i denne artikkelen om Berg interneringsleir. Det var sider ved okkupasjonshistorien mange ikke kjente til.